Zeka Artırma Yöntemleri

0
2329
Zeka Artırma Yöntemleri

 

Zeka Artırma Yöntemleri

 

  Merhaba kadinnediyo.com ziyaretçileri… Bilimsel teoriler derki: Sürekliliği olan organlar güçlenirken sürekliliği olmayan organlar zayıflar denir. Buna beklide en büyük örnek ise sağ el kullananlara göre sol elin zayıf olması gibi.

En karmaşık organ hangisi desek ilk olarak Beyin deriz. Lakin öyle değil beynin gelişmesi kavraması basit bir düzenle sağlanmaktadır.  Çözüm üretme ya da problemleri aşma noktasında devamlı hazır konumda beklemesi bunun basitliğinden kaynaklanır.

Tabi bu basitliğin bazen de köreltme durumları vardır. Bu organı gelişir vaziyette tutma yöntemlerini kullanmak etki sağlamaktadır.

Bunlardan bir kaçı da şunlardır;

 

1- Zeka Artıran (Modafinil) ilaçlar: Bu tür kimyasallar beynin uyanık ve dinç olmasını sağlayarak uzun süreler zeka artışına neden olur.

2- Gıda Tüketimi: İnsan vücudun da gelişimi sağlayan gıdaların başında gelen Proteinli ve vitaminli yiyecekler zekayı artırmakta. Ancak Fazla Şekerli ve asitli yiyecekler bu olayı tersine çevirmekte etki eder.

3- Hobi Edinme: Özellikle unutma önünde zorluklar yaşayanların gün içersinde bulmaca ya da sayısal işlemler yapması unutkanlıkların da azaltmaya sebep olacaktır.

4- Zihinsel Antrenmanlar: Bazı zor matematik ve geometri soruları ile belirli süre ve zamanda egzersiz yapıldığında çocuklar üzerinde zihinsel olarak artış sağlanmıştır.

5- Uyku ve Zeka: Uzun süre uyku uyumak ortalama 19-21 saat boyunca beyin üzerin de dengesizlikler oluşturur. Ama belli miktarda çalışarak uyumak zekayı artırarak, öğrenmeyi hızlandırır.

6-  Spor ve Yürüyüş: Haftada belli zaman aralıklarıyla yapılan yarım saatlik yürüyüşler anlama ve mantıksal doğrulamayı artırmaktadır.

7- Müzik Dinlemek: Sözsüz müzik dinletilerinin zeka seviyelerin artırdığı, bazı müzik türlerinin ise IQ seviyesini yükseltiği bilinmektedir.

 

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here