Leyla ile Mecnun

0
794

Leyla ile Mecnun

 

Kesinlikle Türkiye’de çekilmiş en iyi ve en kaliteli dizi… 2011-2013 yılları arası TRT ekranlarında yayınlanan ve içerisinde hem hüzün, hem komedi barındıran ender yapımlardan birisi… Aynı hastanede, aynı gün doğan bebeklerin hastanede başka yatak olmaması yüzünden aynı yatağa yatırılması ve ailelerinin doğar doğmaz birbirlerini buldular demesi ile beşik kertmesi yapılan Leyla ile Mecnun’un hikâyesi bu yazımın konusu olacak.

İlk Buluşma…

Yıllar sonra 25 yaşına geldiklerinde Mecnun babası İskender’in Mecnun’a durumu anlatması ve Leyla’yı istemeye gidilmesi ile hikâyemiz başlamış oluyor. Beşik kertmesi muhabbetini saçma ve ilkel bulan Mecnun’un Leyla’yı görünce, aklı başından gidecek ve Leyla’ya âşık olacaktır.

Saf bir aşkla Leyla’ya bağlanan Mecnun ne yapacağını bilemez ve en başta anlattığım gibi bizi hem hüzünlendiren hem güldürün bu saf aşkın hikâyesi bizim yüreğimize dokunan, içimizi kıpır kıpır yapan bir hale gelir…

Sadece basit bir aşk hikâyesi değil…

Hikâyemizin asıl teması aşk hikâyesi olsa da, bu bildiğiniz bir aşk hikayesini anlatan herhangi dizi değil… Senaristinin müthiş hayal gücü ile masal çiçeklerinden yedi cücelere, dilek taşından rüyalardaki aksakallı dedeye kadar her şey var…

Hatta TRT ekranlarında yayınlanırken TRT’yi bile inceden bir sitemle eleştirebilecek kadar cesur, kendi sansürlerini kendisi yapabilecek yapacak kadar özgün bir dizi… Anlatmak ile bitiremeyiz bu diziyi ama şunu söyleyebiliriz ki bunca hayal gücü içerisinde bizi farklı âlemlere taşısa bile, bize aslında iyiliği, saflığı, değerlerimizi öğretmekteydi.

Kireçburnu Çakalları…

                Mecnun Ç. senin iyi niyetini, saf aşkını…
                İsmail Abi senin saflığını, temizliğini…
                 Yavuz senin akıl hocalığını…
                Büyük İskender senin yalnızlığını…
                Kaan senin kendince büyük dertlerini…
                Ve Aksakallı D.D. senin verdiğin hayat derslerini çok özledik….

 

                Kireçburnu çakalları siz bize birçok ders verdiniz birçok değer öğrettiniz sizi çok özledik…

 

Teşekkürler.

Atalanta,

 

 

 

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here