Kuru Ciltler İçin Bakım Önerileri

0
355
Kuru Ciltler İçin Bakım Önerileri

Kuru Ciltler İçin Bakım Önerileri

 

   Merhaba kadinnediyo.com ziyaretçileri… Kış aylarının gelmesi ile özellikle kuru ciltler birçok kadının şikâyeti durumuna geldi. Kuru havalarda zaten normalde de kuru olan cildi nemli tutmak daha da zorlaşıyor. Bu yazımda “Kuru Ciltler İçin Bakım” başlığı ile kuru cilde sahip olanların neler yapması gerektiğinden bahsedeceğim.

Cildin ihtiyacı olan nem karşılanmadığı zaman ciltte gerilmeler ve çatlamalar meydana gelir. Ayrıca yıkandığında da daha kuru duruma gelmektedir. Bu durum hem can yakıcı hem de kötü bir görüntü oluşturabilir. Peki, kuru ciltler için nasıl bakım yapılması gereklidir.

Bunları sıralayacak olursak;

  • Cildin ihtiyacı olan nemi içeriden de vermeye çalışın. Doğru beslenme ve bol su içmek kuru ciltler için fayda sağlayacaktır.
  • Cildi zararlı güneş ışınlarından ve aşırı rüzgârlı havalardan koruyun. Soğuklarda eldiven kullanmaya çalışın.
  • Mutlaka nemlendirici ve losyon kullanmaya özen gösterin. Kuruyan ciltleri daha sağlıklı bir görünüme kavuşturmak için nemlendirici çok önemlidir.
  • Cildinizi temizlerken süt kullanarak cildinizin nem oranını arttırabilirsiniz.
  • Sigara kullanımından uzak durun. Cildinizin hızla kurumasına neden olmaktadır.

 

Ayrıca; yüzünüzü nemlendirmek için kullanabileceğiniz nemlendirici maske kullanmak isterseniz sizler için bir öneri hazırladık…

Malzemeler: 1 çorba kaşığı yulaf, 1 çay kaşığı bal, 1 çay kaşığı zeytinyağı ve 1 fincan su.

Hazırlanışı: Yulaf, 1 fincan suda kaynatılır. Ilındıktan sonra diğer malzemeler ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan karışım cildinize uygulanarak 15 dakika kadar beklenir. Sonrasında ılık su ile yıkanarak durulanır.

 

Atalanta,

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here