Cilt Bakımında Kullanılabilecek Bitkiler

0
335

Cilt Bakımında Kullanılabilecek Bitkiler

Merhaba kadinnediyo.com ziyaretçileri… Cildimiz, tenimiz bizim en değerli kıyafetimizdir. Sıcak veya soğuk demeden her zaman bizleri koruyan bir korunağımızdır. Cildimizin kıymetini bilerek gerekli bakımları yapmalı ve cildimizi dolayısı ile de kendimizi sağlıklı tutmamız gereklidir. Kadınlar cilt bakımı için birçok farklı alternatif yöntemler denemekteler. Peki, en doğal ve etkili yöntemin bitkiler olduğunu biliyor muydunuz? Cilde iyi gelen bitkileri sizler için listeledik…

Cilde Bakımında Kullanılabilecek Bitkiler…

Papatya:

Papatya; içeriğindeki A ve C vitaminleri sayesinde kırışıklıklar ve yaşlanma etkilerine karşı oldukça etkili bir bitkidir. Solgun görünen ciltleri canlandırır ve renk verir. Sivilce, akne ve ciltteki lekeleri temizler. Döküntü, kaşıntı, alerji ve cilt hassasiyetini iyileştirmede yardımcı olur. Aynı zamanda, özündeki azulen maddesi ile şişkinlikleri indirmede fayda sağlar.

Biberiye:

Biberiye; günümüzde cildi sıkılaştırmak ve germek için kullanılan neredeyse tüm kremlerde kullanılan, cilt bakımında önemli bir bitkidir. Biberiyenin dezenfektan etkisi bulunmakta ve cildi temizlemektedir. Ayrıca; kan dolaşımını hızlandırarak, şişkinlikleri indirmeye fayda sağlamaktadır.

Salatalık:

Salatalık; antioksidan ve antienflamatuar kaynağı bir bitkidir. Soğutma etkisine sahip olduğundan ciltteki tahrişleri yatıştırır ve düzenli kullanımda giderir. Salatalık aynı zamanda cildin nem dengesini sağlar ve özellikle gözaltı torbalarını gidermede oldukça etkilidir.

Lavanta:

Lavanta; ülkemizde genellikle Akdeniz bölgesinde bolca yetişen bir bitkidir. Evimizde kullandığımız birçok kozmetik üründe hoş kokusu için kullanılmaktadır. Lavanta; cilt lekeleri, sivilce izleri ve yanık izlerini gidermekte etkilidir. Ayrıca; cildi yumuşatır, nemlendirir ve iltihapları kurutur.

Ginseng:

Ginseng; yaşlanma karşıtı bit etkiye sahip bir bitkidir. Kan dolaşımının hızlandırır ve sinir sistemine iyi gelir. Ayrıca önemli bir antioksidan kaynağıdır. Cildi canlandırır, nemlendirir ve renklendirici etkiye sahiptir.

            Teşekkürler.

            Atalanta,

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here