Lohusalık Döneminde Yapılabilecek Faydalı Egzersizler

0
394
Faydalı Egzersizler

Lohusalık Döneminde Yapılabilecek Faydalı Egzersizler

 

            Merhaba kadinnediyo.com ziyaretçileri… Gebelik döneminde alınan fazla kilolar uzun bir süre kadınların üzerinde kalmakta ve can sıkıcı olabilmektedir. Hamilelik sonrası süreç kadınlar için oldukça zor ve önemlidir. Alınan kilolar ve yağların yakılması süreci sabrın sınırlarını zorlayan bir hale gelebilmektedir. Bu sürecin daha kısa yaşanabilmesi için lohusalık döneminden egzersizlere başlamak size fayda sağlayacaktır.

Bu yazımızda lohusa döneminde başlanabilecek faydalı egzersiz hareketleri üzerinde duracağız… Böylece hamilelik sonrası eski yaşamınıza dönmek, sağlıklı ve fit görünüm elde etmek için ilk adımı atmış olacaksınız.

Nefes Egzersizi…

Nefes almak, vücutta kan dolaşımın olmazsa olmazlarından birisidir. Lohusa döneminde mekik hareketi, nefes düzeni sağlanarak ve programlı bir şekilde yapıldığında karın bölgesi için çok faydalı bir harekettir.

Pelvik Egzersizleri…

Kadın doğum uzmanları tarafından birçok konuda faydaları olduğu belirtilmekte olan Pelvik Rocking ve Pelvik Rolling hareketleri lohusa dönemindeki kadınlar için dikkat çeken bir harekettir. Baştan aşağı tüm vücudu çalıştıran bu hareketler,  kan dolaşımının da hızlanmasına fayda sağlayacaktır.

Köprü Hareketi…

Köprü hareketi; bel, karın, bacak, omurga ve boyun kısımları için sorunsuz çalışan bir harekettir. Kan dolaşımını ciddi anlamda hızlandırır. Vücuda elastikiyet kazandırır. Lohusa dönemi için etkili bir harekettir.

Bacak Egzersizleri…

Bacak kaslarını çalıştırmak, gebelik sürecinde alınan yağların, özellikle de selülitlerin giderilmesi için etkili bir çalışmadır. Bacaklarda kan dolaşımını hızlandırmak sıkılaşma sağlamaktadır. Yürümek ve koşu yapmak yine ciddi anlamda fark oluşturan egzersizlerdir.

Karın Egzersizleri…

Hamilelik sürecinde özelikle karın bölgesinde çatlaklar oluşmaktadır. Lohusa döneminde yapacağınız karın egzersizleri sayesinde karın bölgesini sıkılaştırabilir ve çatlamalar için en iyi şekilde sonuç alabilirsiniz.

Teşekkürler.

Atalanta,

 

 

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here