Türkiye’de Düzenlenen En Eğlenceli Festivaller

0
364

Türkiye’de Düzenlenen En Eğlenceli Festivaller

 

Merhaba kadinnediyo.com ziyaretçileri… Ülkemiz sana ve kültür alanlarında düzenlenen festivaller bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Çoğunluğu bahar ve yaz aylarında gerçekleşen festivaller müzik, film, alışveriş gibi farklı alanları kapsamaktadır. Bu yazımızda Türkiye’de düzenlenen en eğlenceli festivalleri listeledik…

İstanbul Film Festivali

İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (İKSV) tarafından 1982 yılından bu güne, her sene düzenlenmektedir. İstanbul’daki çeşitli sinema salonlarında gerçekleşen festival çok sayıda filmi,  izleyicilerle buluşmaktadır. Ayrıca; çeşitli sergiler ve seminerlerde festival kapsamında yer almaktadır.

İstanbul Caz Festivali

1994 senesinden bu güne yine İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenmekte olan İstanbul Caz Festivali, İstanbul’da çeşitli mekânlarında gerçekleşmektedir. Dünyaca ünlü birçok önemli müzisyenlerin de yer aldığı festival caz müziğinin yanı sıra, blues, pop, rock gibi müzik türlerine de yer vermektedir.

İstanbul Shopping Fest

Önemli bir alışveriş festivalidir. Özel indirimlerin bulunduğu festival sadece alışverişle sınırlı değildir. Çeşitli konser, etkinlik ve defileler düzenlenmektedir. Böylece alışveriş daha keyifli bir hale gelmektedir.

Zeytinli Rock Festivali

Balıkesir’in Edremit ilçesinde düzenlenmekte olan Zeytinli Rock Festivali, her sene Ülkemizden ve Dünyadan önemli rock müzisyenlerini ağırlamaktadır.

 

Uluslararası Alanya Caz Günleri

Ülkemizin önemli bir turizm merkezi olan Alanya da düzenlenen Uluslararası Alanya Caz Günleri caz severler için keyifli bir festivaldir. Her sene birbirinden farklı Dünyaca ünlü caz yıldızları sahne almaktadır.

Nilüfer Müzik Festivali

Birbirinden güzel eserlere sahip Bursa’da düzenlenen organizasyon, hem yerli hem de yabancı turistlerin kültürel gezi yapabilecekleri ve müziğe doyacakları bir festivaldir.

Alaçatı Ot Festivali

İzmir Alaçatı’da düzenlenen Ot Festivali kapsamında otları tanıma ve toplama fırsatı bulunabiliyor. Çeşitli gezi, seminer, konser ve yemek atölyelerine ev sahipliği yapmaktadır.

Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali

Uzun yıllardır düzenlenen Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali,  film gösterimleri ve çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Ülkemizde düzenlenen en büyük festivallerden birisi olan festival, 2000 yılından itibren düzenlenmektedir

Ayrıca; Bozcaada Bağbozumu Festivali, Manisa Mesir Macunu Festivali, Beypazarı Havuç Festivali, Tekirdağ Kiraz Festivali ve Kızılcahamam Su Festivali ülkemizdeki diğer bilinen ve eğlenceli festivallerdir.

 

            Teşekkürler.

Atalanta,

 

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here