Rüya ve Rüya Tabiri Nedir?

0
504
Rüya ve Rüya Tabiri Nedir?

Rüya ve Rüya Tabiri Nedir?

Merhaba kadinnediyo.com ziyaretçileri… Bir insan ortalama ömrünün 3’te 1’ini uyuyarak geçirmektedir. Bu uyku süresi içerisinde bazılarını hatırlayamasanız da sayısız rüyalar görmektedir. Birçok dinde veya astrolojik yorumlarda bu rüyaların bir anlamı olduğu inanışı bulunmaktadır. Kimi geleceği gösterdiğini, kimi geçmişi gösterdiğini, kimileri de özlemlerinin ve arzularının bilinçaltındaki yansıması olarak yorumlamaktadır. Peki, gerçekte rüya ve rüya tabiri ne demektir?

Rüya Nedir?

Rüya; geçici ölüm olarak da adlandırılan uyku halindeyken görülen görüntüler olarak basitçe tanımlanabilir. Bunun haricinde kesin olarak bilinen bir başka tanımı yok sayılabilir. Neden rüya görürüz, rüyamızda gördüğümüz görüntüler neyle ilgilidir? Bu soruların kesin cevabı bulunamamaktadır. Birbirinden faklı tanımları olsa da hepsi dolaylı olarak bu tanıma çıkmaktadır. Bilinen şudur ki rüyalar, sonsuz büyüklükte soyut dünyalardır.

Ünlü felsefeci ve düşünür Freud’a göre ise; rüyalar; beynimizin ve bilincimizin gizlediği tüm gerçeklerin çıkabilmek için kendilerine bir yol aradığı ve rüyalar sayesinde bu yolu buldukları şeklindedir.

Ayrıca; rüyalarda zaman kavramı bulunmamaktadır. Rüyalarımızda günler gibi geçen süreler, gerçeklikte birkaç saniye veya birkaç dakika olabilirler. Rüyada olaylar oldukça hızlı gelişirler.

Rüya Tabiri Nedir?

Tarih boyunca birbirinden farklı toplumların inandığı ve üzerine çalışmalarda bulunduğu bir inanıştır rüyalar tabir etmek… Antik çağlarda Yunan ve Mısır uygarlıklarına kadar uzanmaktadır. Geçmişte rüyaların, tanrılar tarafından verilen cezalar olabileceğine inanılmıştır. Daha sonra ise; kâhinler ortaya çıkarak rüyaları açıklamaya ve yorumlamaya çalışmaya başlamışlardır. İlk rüya tabirinin ne zaman ve nerede yapıldığı bilinmemektedir. Ancak ünlü Babil’deki kâhinlerin büyük ünleri olduğu bilinmektedir. Günümüzde de rüya tabiri halen ilgi çekici bir konudur.

Rüya tabiri günümüzde iki kaynağa dayanılarak yapılmaktadır. Birincisi İslami kaynaklar diğeri ise; psikiyatri alanındaki çalışmalardır. İki kaynak da rüyaları farklı şekilde yorumlamaktadır.

İslamiyet’te bazı peygamberle rüya tabiri yapma konusunda bazı yetenekler verildiği Kur’an-ı Kerimde anlatılmaktadır. Özellikle Hz. Yusuf’un rüya tabirleri sayesinde zindandan hükümdarlığa kadar yükselişi Yusuf Suresinde anlatılmaktadır.

İslami kaynaklara göre rüyanın işin ehli tarafından yorumlanması gereklidir ve sadece salih rüyalar yorumlanmaktadır.

Psikiyatri kaynaklarına göre rüya tabirinin yapılması psikanaliz alanında yorumlanmaktadır. Psikanalize göre rüyalarda görülen bazı semboller üzerinden kişinin bilinçaltındaki fikirlere ulaşmaya çalışılarak, yorum yapılmaktadır. Kişinin kişilik ve karakter analizi ile sonuç ortaya koymaktadır.

Teşekkürler.

Atalanta,

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here