Kepeğe Karşı Kesin Çözüm!

0
273

Kepeğe Karşı Kesin Çözüm!

 

Merhaba kadinnediyo.com ziyaretçileri… Saçlarda oluşan kepek, kişiyi oldukça rahatsız etmekte, özgüvenini kırmakta ve özellikle sosyal hayatını olumsuz etkilemektedir. Dışarı çıktığınızda, işe gittiğinizde veya evdeyken saçlarınızın arasında veya omuzlarınızdaki dökülmüş kepek görüntüsü çoğu zaman can sıkıntısını sebep olmuştur. Biz de bu yazımızda kepek problemine karşı en etkili doğal çözüm önerilerinden bahsetmek isteriz. Önce kepek nedir sorusunu birlikte cevaplandıralım…

Kepek Nedir? Neden Olur?

Kepek; saç derisinde cildin dökülmesiyle oluşan ve sık görülen kronik bir kafa derisi durumudur. Bulaşıcı olmayan kepek, kişinin sosyal hayatını olumsuz etkilemesi ile bilinmektedir. Neden olduğu tam bilinememektedir, ancak; çeşitli faktörlerin sebep olduğu ve riski arttırdığı tahmin edilmektedir. Kepek problemi, kesin olarak kötü hijyen ile ilgili değildir, saçını az yıkayanlarda da, çok yıkayanlar da sık görülmektedir. Saçlarını çok yıkayanlar da saç derisi az yağlanmakta, az yıkayanlarda ise; çok yağlanmakta ve bu iki durumda kepeğe neden olmaktadır.

Ayrıca; saçlara sürülen jöle, krem ve saç spreyi gibi ürünlerin saç derisinde kepek oluşumuna neden olduğu bilinmektedir. İçerisinde kimyasal maddeler barındıran bu tür ürünler saç derisindeki gözenekleri kapatır ve kepek oluşmasına neden olurlar.

Bununlar birlikte aşırı stresli bir hayat ve az su tüketiminin de kepek oluşumunu etkilediği görülmektedir.

Kepeğe Karşı Etkili Bitkisel Çözümler;

  • Banyodan önce elma sirkesi ile saçlarınıza masaj yaparak son durulamayı gerçekleştirin. Elma sirkesinin yaklaşık 5 dakika boyunca saçınızda kalması gerekiyor.
  • Banyoya girmeden önce ıslatacağınız saçlarınıza bir çay bardağı içerisine biraz sirke ve biraz limon suyu dökerek yaptığınız karışımı 4-5 dakika kadar masaj ile uygulayın ve saçlarınızı yıkayın.
  • Saçlarınız kuru halde iken saç diplerinize kaya tuz ile masaj yapın. Sonrasında saçlarınızı durulayarak temizleyin.

Kepeğe Karşı Dikkat Edilmesi Gerekenler;

  • Saçlarınızı çok sık yıkamak kepek oluşumunu arttırır. 2 kez yıkamak yeterli ve normaldir.
  • Saçlarınıza kimyasal madde içeren ürünler uygulamaktan kaçının. Özellikle jöle, krem, saç spreyi kullandığınız sürece kepek oluşumu artacaktır.
  • Kendinizi stresli ortamlardan uzak tutmaya çalışın.
  • Yeterli miktarda yani günde en az 2 litre su içilmesi gerekir.

Teşekkürler.

Atalanta,

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here