Nefis Arnavut Böreği Tarifi

0
176

Nefis Arnavut Böreği Tarifi

Merhaba kadinnediyo.com ziyaretçileri… Ülkemiz yemek kültürü konusunda oldukça zengindir. Her coğrafi bölgemizin kendine has lezzetleri olduğu gibi ayrıca geçmişimizdeki geniş toprakların ve göç kültürünün de etkisi ile bir çok farklı kültürün lezzetlerini de tatma fırsatı bulabiliyoruz. Bu yazımızda da bu lezzetlerden birisi olan Arnavut Böreğinin nasıl yapıldığını sizlere aktaracağız…

Lezzeti ve görüntüsü ile çay sofralarınızın vazgeçilmezleri arasında olmaya aday Arnavut böreği hazırlaması ve pişirmesi ile oldukça zahmetsiz ve pratik bir tariftir.

Arnavut Böreği Malzemeleri…

Arnavut Böreği için gerekli malzemeler şunlardır;

  • 5 buçuk su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 su bardağı su
  • Bir çay kaşığı tuz

İç harcı için;

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 700 gr pırasa
  • 1 çay kaşığı tuz-karabiber-kırmızıbiber

Katlar için;

  • 100 gr tereyağı
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Arnavut Böreği Nasıl Hazırlanır?

Arnavut böreği için önce pırasaları ince ince doğruyoruz. Sonrasında bir tavada pırasaları zeytinyağı ile kavuruyoruz. Daha sonra içerisine tuz, karabiber ve kırmızıbiber eklenerek pırasa suyunu çekene kadar kavurmaya devam edilir.

Hamuru için ise; tüm malzemeler derin bir kaba alınarak pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğrulur. Daha sonra sos tavasında ereğayı eritilir ve sıvı yağ ile karıştırılır. Sonra tezgah üzerine alınan hamura dökülür. Hamur ikiye ayrılır ve bir bölümü merdane ile büyük bir şekilde açılır.

Açılan yufkanın ortasına tatlı tabağı koyun ve 8 parça olacak şekilde yufkayı bölün. Ayırdığınız bölüme yağ karışımını ekleyin ve katlar üst üste gelecek şekilde yağlayıp tek tek kapatın. En üstteki katı ise yağlamayın.

Sonrasında kat kat olan parçaları merdane ile pişirme kabından biraz daha büyük olacak şekilde açın ve yağladığımız pişirme tepsisi üzerine hamuru yerleştirin. Daha sonra pırasalı harcı hamurun üzerine ekleyin.

İkinci hamur parçası içinde aynı işlemleri yaparak tepsiye yerleştirdiğiniz hamurun üzerini kapayın ve elinizle şekil verin. Böylece böreğimiz pişirmeye hazır hale gelecektir. Hazırladığınız böreği 180 derece ısıtılmış fırında 45 dakika kadar pişirerek servis edebilirsiniz.

            Afiyet olsun.

Atalanta,

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here