Soğuk Ayaklar Hastalık Belirtisi Olabilir!

0
355

Soğuk Ayaklar Hastalık Belirtisi Olabilir!

 

Merhaba kadinnediyo.com ziyaretçileri… Ayaklarınız devamlı üşüyorsa ve soğuksa bir hastalık belirtisi olabilir. Ayakların devamlı üşümesi ve soğuk ayakların; genellikle soğuk havalardan veya kansızlık sebebiyle olduğu söylenmektedir. Ancak; hastalık belirtisi de olabileceğini biliyor muydunuz?

Soğuk ile temas tabi ki ayakların üşümesine neden olur. Soğuk havalarda ayaklarınız çıplaksa veya ince bir çorap giymiş iseniz ayaklarınız üşümesi doğal bir sonuçtur, ancak; kalın giyinip dikkat ettiğiniz halde bu bir hastalık belirtisi olabilir. Sizler için ayak üşümesine veya soğuk ayaklara neden olabilecek hastalıklar hakkında bazı bilgiler derledik.

Üşüyen Ayaklara Sebep Olabilecek Hastalıklar

 

Zayıf Kan Dolaşımı

Zayıf kan dolaşımı veya dolaşım bozuklukları ayaklarınızın devamlı üşümesine, soğuk olmasına sebep olabilir. Kalbinizin yeterince kan pompalaması nedeniyle oluşan dolaşım bozuklukları bir kalp rahatsızlığını işaret ediyor olabilir. Oturarak çalışan kişiler veya fazla hareket etmeyen kişilerde de dolaşım bozuklukları görüldüğü bilinmektedir.

Hipotroid

Troid bezlerinin yeteri kadar çalışmadığı zaman oluşan bu rahatsızlık vücut metabolizmasının bozulmasına neden olmaktadır. Metabolizma kalp ve sıcaklığı ayarladığı için, hipotroid ayaklarınızın üşümesine ve soğuk olmasına neden olabilir.

Kansızlık

Anemi adıyla da bilinen kansızlık, kandaki kırmızı kan hücrelerinin eksikliğinde oluşmaktadır ve ayakların üşümesinin çoğunlukla sebebidir. Doğru bir diyet programı ve bazı takviye gıdalar ile tedavisi kolayca yapılabilir.

Yukarıda sıraladığımız rahatsızlıkların haricinde az sıklıkla da olsa; Yüksek stres, şeker hastalığı, sinirler hasar oluşması, raynaud fenomeni ve periferik vasküler hastalıklarında ayaklarda üşüme veya soğukluk yaptığı bilinmektedir.

            Teşekkürler.

Atalanta,

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here