Sezen Aksu

0
406

Sezen Aksu

 

Türk pop müziğinin minik serçesi… Yazdığı sözler ve yaptığı besteler ile yüreğimizi dağlayan büyük sanatçı… Bu yazımın konusu Türk Pop Müziğinin “iyi ki var!” dediğimiz unutulmaz şarkıların bestecisi Sezen Aksu. Yaptığı şarkılar ile her zaman pop müziğine yön verdi ve hala da yön vermeye devam ediyor.

13 Temmuz 1954’te Denizli Sarayköy’de, ikisi de öğretmen olan bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. 3 yaşına kadar Denizli’de yaşadıktan sonra ailesi ile İzmir’e taşındılar. Tam adı Fatma Sezen Yıldırımdır.

Üniversiteye kadar tüm eğitimini İzmir’de tamamladı ve sonrasında Ege Üniversitesi Ziraat fakültesine girdi. 1973 yılında tanıştığı Ali Engin Aksu ile 1974 Kasım’ında evlenince Üniversiteyi bıraktı.

Minik Serçe

1975 ve 1976 yılında çıkan 45’liklerle müzik dünyasına adım atan Aksu; 1976 yılı sonunda artık dillerden düşmeyen şarkıların bestecisi Sezen Aksu olmuştu. Aynı yıl başladığı sahne çalışmaları ile birlikte de artık Aksu’nun en görkemli dönemi başlamış oldu. 1979 yılında Bulut Aras ile oynadığı Minik Serçe filmi sonrası ise; artık Minik Serçe olarak anılacaktı…

Yaptığı besteler ve benzersiz sesi ile bir döneme damgasını vuran, söylediği şarkılar ile yüreklere dokunan Sezen Aksu, müzik kariyeri boyunca 30’a yakın albüm çıkardı ve sayısız beste yaptı. Ayrıca;  Türk Pop Müziğinin beste fabrikası olarak da bilinen Sezen Aksu birçok ödüle layık görüldü.

Sahne Hayatına Veda

Sezen Aksu 2016 yılında Maslak’ta verdiği son İstanbul konseri ile “40 yıllık sahne hayatına son verdiğini ancak; beste ve söz yazarlığına devam edeceğini” açıklayarak sahne hayatına veda etti.

Şarkıları ile bir döneme damga vuran ve bizleri duygudan duyguya sürükleyen Minik Serçe’ye tüm besteleri için buradan şükranlarımızı sunuyoruz ve umuyoruz ki daha güzelleri ile bizleri mest etmeye devam edecektir.

                Teşekkürler.

Atalanta,

 

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here