Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma

0
405
Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma

Beşamel Soslu Patlıcan Oturtma

 

Merhaba kadinnediyo.com ziyaretçileri… Bugün misafirlerim için ne yapsam diye uzun süredir düşünüp kara veremediyseniz eğer, sizler için seçtiğimiz yemek tarifi ile karşınızdayız. Şık bir yemek hazırlayarak misafirlerinizin gönlünü fethetmek istiyorsanız şık bir sunum imkanı sağlayan enfes tadı ile “Beşamel soslu patlıcan oturtma”…

Malzemeler:

3 adet patlıcan, yarım kg tavuk göğsü, 1 adet soğan, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2 adet sivri biber, 3 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, karabiber, pul biber ve tuz.

Beşamel Sos İçin: 2 yemek kaşığı un, 2 buçuk su bardağı süt, 2 yemek kaşığı tereyağı, karabiber ve tuz.

Üzeri İçin: Kaşar peynir ve patlıcanları fırınlarken kullanmak için zeytinyağı

Domates Sosu İçin: 1 su bardağı domates rendesi, yarım çay bardağı su, 1 yemek kaşığı salça, tuz ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ.

Hazırlanışı:

            Patlıcanlar zebra şeklinde soyularak, tuzlu suda yarım saat kadar bekletilir. Sonrasında bol su ile yıkanır ve kuruyana kadar bekletilir. Daha sonra fırın tepsisine yerleştirilir ve 200 derecede ısınmış fırında fırınlanır.

İç harcı için; sıvı yağda yemeklik kesilmiş soğanlar pembeleşene kadar kavrulur ve biberler eklenerek 1-2 dakika birlikte kavrulur. Üzerine tavuk eti de eklenir ve biraz piştikten sonra baharatlar da eklenir ve oluşan harç pişirilir.

 Beşamel sos için; un kokusu çıkana kadar yağda kavrulur. Üzerine süt ilave edilerek, topaklanmaması için çırpılır. Koyulaşınca üzerine karabiber ve tuz eklenir.

Domates sosu için; rendelenmiş domates, su salça ve diğer baharatlar bir tavaya konularak bir süre kavrulur.

Sonrasında fırınlanan patlıcanlar ayrı bir kaba alınarak, üzerine tavuk harcı koyulur ve üzerlerine beşamel sos ve kaşar koyularak eşit şekilde dağıtılır. Sonrasında pişirilen domates sosu da aralara dökülerek 20 derece fırında 20-25 dakika kadar fırınlanır.

Afiyet olsun.

Atalanta,

Bilgilendirme : Öncelikle bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza başvurunuz. Sitedemizde yer alan bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini tutmamaktadır. Bitkilerin kabul görülmüş faydalarından bahsedilmektedir.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here